Cookie preferences
SettingsI agree

WHH - Overname aandelen Barge en Rail Terminal Born BV

08 December 2016

Geachte relatie, Vanaf de start van de intermodale terminal in Born in 1991 is LIOF aandeelhouder geweest van Barge Terminal Born en daarmee van groot belang gebleken voor de ontwikkeling van de terminal en bovenal ook voor de ontwikkeling van Holtum Noord als logistiek centrum voor de Euregio Limburg.

Vanaf de start van de intermodale terminal in Born in 1991 is LIOF aandeelhouder geweest van Barge Terminal Born en daarmee van groot belang gebleken voor de ontwikkeling van de terminal en bovenal ook voor de ontwikkeling van Holtum Noord als logistiek centrum voor de Euregio Limburg.

Vanaf het begin zijn vele projecten gerealiseerd die bijgedragen hebben aan de groei van het logistieke knooppunt. Zo is er een nieuwe insteek naar de haven gegraven, is er een railterminal gebouwd, zijn bruggen verhoogd, is de vaarweg naar Rotterdam nu 24/7 bevaarbaar en is er rondom de terminal ca. 300.000 m² warehousing gerealiseerd. Daarbij is ook de terminal uitgebreid naar een capaciteit van ca. 300.000 TEU, ruim voldoende om de groei de komende jaren te kunnen faciliteren.

LIOF heeft tezamen met de Provincie, Gemeente Sittard-Geleen en het Ministerie van I&M/Rijkswaterstaat deze projecten gesteund en ook actief meegebouwd aan het logistiek knooppunt.

Na 25 jaar werd de tijd rijp geacht voor LIOF om terug te treden als aandeelhouder en het vizier te richten om nieuwe ontwikkelingen in de regio.

In overleg heeft de Waalhaven Groep het 15% belang overgenomen en is daarmee enig aandeelhouder geworden van Barge en Rail Terminal Born.

Wij danken LIOF voor hun steun en inbreng die mede hebben geleid tot de huidige mooie terminal en het grote logistieke knooppunt in Holtum Noord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Waalhaven Holding of LIOF.

Jan Overdevest Managing Director Waalhaven Holding BV

Telefoon +31889440081

Email: joverdevest@waalhaven-group.nl

Silvy Doijen Management Support LIOF

Telefoon: +31433280280

Email: sdoijen@liof.nl

Back