Cookie preferences
SettingsI agree

Waalhaven Groep maakt met nieuw depot sprong naar Maasvlakte

12 September 2022

De Rotterdamse Waalhaven Groep gaat op de Maasvlakte een empty depot naast de Euromax-terminal van Hutchison Ports ECT ontwikkelen.

Ceo Jan Overdevest heeft een overeenkomst gesloten met Havenbedrijf Rotterdam voor de huur van vijf hectare grond, genoeg voor de opslag van zo’n 7000 twintigvoets containers. Dit kan nog met drie hectare tot zo’n 11.000 teu worden uitgebreid.

Overdevest hoopt de benodigde vergunningen voor het eind van het jaar rond te hebben, zodat de de faciliteit in de tweede helft van het jaar de poorten kan openen. Hij schat de benodigde op zo’n vijf miljoen euro. Het nieuwe depot wordt ontwikkeld onder de werknaam UWT-Euromax en is de eerste van Waalhaven Groep op de Maasvlakte.

Transferium
Het bedrijf zette wel al drie jaar geleden samen reefer-specialist Smith Holland en ECT Euromax een empties ‘transferium’ op. Dat houdt zich vooral bezig met dienstverlening aan de reefersector, zoals onderhoud, controle en inregelen van apparatuur. Door deze werkzaamheden op de deepsea terminal uit te voeren, werd de heen- en weer-reis van en naar de empty depots in het oostelijke havengebied uitgespaard, was het idee.

Overdevest wijst erop dat de grens aan de opslagcapaciteit van lege containers in de Rotterdamse haven de afgelopen maanden werd bereikt. ‘Wij denken dat dit voor de haven een welkome aanvulling is. Ook de klanten van EMX krijgen zo meer alternatieven voor het stallen van hun lege containers’, aldus Jan Overdevest.

Zie ook het bericht op Nieuwsblad Transport

Back