Cookie preferences
SettingsI agree

BTB - Nieuw DC op Holtum-Noord

01 March 2015

Grootste distributiecentrum van Nederland op Holtum-Noord Sittard-Geleen, 13 maart 2015 – Op multimodaal bedrijventerrein Holtum-Noord verrijst binnenkort het grootste distributiecentrum van Nederland. Leeyen Vastgoed bouwt op een 18 hectare groot perceel dit logistieke centrum met een totaaloppervlakte van ruim 145.000 vierkante meter.

Grootste distributiecentrum van Nederland op Holtum-Noord

Sittard-Geleen, 13 maart 2015 – Op multimodaal bedrijventerrein Holtum-Noord verrijst binnenkort het grootste distributiecentrum van Nederland. Leeyen Vastgoed bouwt op een 18 hectare groot perceel dit logistieke centrum met een totaaloppervlakte van ruim 145.000 vierkante meter.

De bouw vindt plaats op het smalste stukje van Nederland, op een triple A-locatie langs de A2, tussen de oprit naar de snelweg in zuidelijke richting en de brug Gebroek. Leeyen heeft inmiddels een vergunning aangevraagd om een logistiek centrum te realiseren, die bijna 30 voetbalvelden groot is. Het gebouw wordt gekenmerkt door groen. Niet alleen aan de buitenkant, waar groene elementen zorgen voor een landschappelijke inpassing. Ook op het gebied van duurzaamheid is er sprake van een uiterst groen gebouw. ,,Op het dak zullen zonnepanelen worden geplaatst en het extra geïsoleerde gebouw krijgt overal uiterst zuinige LED-verlichting," aldus directeur Rien Leeijen van Leeyen Vastgoed.

De realisatie van het grote distributiecentrum is mogelijk door de verkoop van ruim 10 hectare door de gemeente aan Leeyen. De overige 7,5 hectare heeft het bedrijf uit Beringe van een particulier verworven. De totale investering die Leeyen doet, bedraagt ruim 50 miljoen euro.

,,Dankzij deze ontwikkeling op Holtum-Noord wordt Sittard-Geleen nog meer een logistieke hotspot in Nederland. Bovendien is deze ontwikkeling van groot belang voor de werkgelegenheid in de regio" zegt wethouder Pieter Meekels (economie), die aangeeft dat afspraken zijn gemaakt met de nieuwe eigenaar over multimodale aan- of afvoer van goederen. ,,Want de kracht van het gebied is dat er uitstekende water-, rail- en wegverbindingen zijn. Uitgangspunt is dat nieuwe bedrijven minstens twee van deze drie vervoersmogelijkheden benutten." Uniek is dat deze locatie direct gelegen is aan de snelweg, de containerhaven en railterminal.

De verkoop van de 18 hectare aan de vastgoedfirma is mede tot stand gekomen dankzij medewerking van de Provincie Limburg. Die was tot voor kort een van de grondeigenaren in het gebied. Dankzij de verkoop van het betreffende perceel aan de gemeente Sittard-Geleen, kon deze unieke ontwikkeling plaatsvinden.

Gedeputeerde Twan Beurskens: ,,Met Holtum Noord III zorgen we voor een hoogwaardige invulling van de behoefte aan bedrijventerreinen in de Westelijke Mijnstreek. Met het grootste distributiecentrum van Nederland behoort Holtum Noord nu tot de logistieke top. Back