WDS zoekt Douane Assistent Declarant

Functieomschrijving:

De Waalhaven Group is gestart in 1971 en is nog steeds een familiebedrijf. Onze terminals en depots zijn strategisch gelegen in de Eem/Waalhaven, Botlek en Born (L); en zijn een belangrijk doorvoerpunt voor containers van en naar alle Antwerpse en Rotterdamse containerterminals. De Waalhaven Group behandelt met haar circa 200 medewerkers zo’n 800.000 TEU per jaar die binnen Europa getransporteerd worden, waarbij een zekere nadruk ligt op Nederland, België en Duitsland.

Wij bieden logistieke diensten van, naar en tussen onze terminals/depots. Op het gebied van douane kunnen wij klanten optimaal ondersteunen met aangiften, inklaringen en vereenvoudigede procedures. Ook de reparatie en het schoonmaken van alle soorten containers behoort tot onze diensten. Door de combinatie van terminal/depot services, douane services, logistieke services en reparatie services, bieden wij een uniek all-in serviceconcept in de haven van Rotterdam.

Waalhaven Douane Service is gespecialiseerd in alle voorkomende douane-werkzaamheden die betrekking hebben op import en export, en heeft vestigingen in Born en Rotterdam. Ter uitbreiding van ons team in Born zijn wij op zoek naar een enthousiaste

 Assistent Declarant

 Wat kun je verwachten?

Wij zijn op zoek naar een fulltime collega die ons team wil komen versterken. Na een inwerkperiode waarbij wij je bekend maken met de ‘Douane-wereld’ zul je aan de slag gaan. Zelfstandig zal je de basis douanedocumenten op het gebied van export mogen opstellen. Je zult je collega’s administratief ondersteunen bij de afwikkeling, bij het uitzoekwerk en bij het completeren van dossiers. Naarmate je bekender raakt met de basiswerkzaamheden en verder opgeleid bent door ons, zul je ook gaan starten met een opleiding tot Assistent Declarant. Vervolgens zul je de reguliere dossiers op export en importgebied behandelen. Al met al een dynamische en informele werkomgeving waarin je veel kunt leren, brengen en kunt delen. 

Wat verwachten wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een enthousiast en energiek persoon die 38-uur per week beschikbaar is. Werken buiten kantoortijden of in het weekend kan van je gevraagd worden. Je bent in het bezit van een MBO-diploma, bij voorkeur in de richting Administratie. In eerdere functie(s) of stages heb je ervaring opgedaan met administratieve processen, ben je gewend om te werken met MS Office en kan je goed overweg met andere IT-applicaties. Je herkent jezelf als betrouwbaar en nauwkeurig en je hebt een kwaliteitsgerichte en flexibele instelling. Je beschikt over goede sociale vaardigheden en je bent servicegericht ingesteld. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend. Kennis van de Duitse taal is gewenst. Engels is een pre.

De locatie is het beste per eigen vervoer te bereiken.

 Het aanvragen en overleggen van een VOG behoort tot de standaard sollicitatieprocedure. Ook worden je gegevens gecontroleerd bij het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS). 

Aanbod

De juiste kandidaat bieden wij een zelfstandige functie met afwisselende werkzaamheden in een open en informele werksfeer. De beloning is marktconform, afhankelijk van leeftijd en ervaring. 

Solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Siobhan Spoelman, tel. 088-9440356 of kijk op www.waalhaven-group.nl. Wil je solliciteren, klik dan HIER

Back